Een dak vervangen: vraag een expert

Asbest verwijderen in Vlaanderen

Volgens de Vlaamse Overheid zijn asbestcementdaken en -gevels in Vlaanderen zeer sterk verweerd en neemt die verwering alleen maar toe. Door jarenlange blootstelling aan vorst en (zure) neerslag vermindert de cementsamenstelling en komen asbestvezels los te zitten aan de oppervlakte van de asbestlei of asbestgolfplaat.

Hierdoor spoelen asbestvezels bij regen naar de dakgoot, de regenwaterput of de afdruipzones, waar ze zich kunnen ophopen tot hoge concentraties.

Caerels Woonklaar volgt elk jaar opleiding om asbest op daken professioneel te verwijderen en voorziet dan ook de samenwerking met verwerkingsbedrijven van dergelijk gevaarlijk bouwafval.

Als je van plan bent om het asbest in je dak te verwijderen, schakel dan steeds een expert in, want asbest blijft een zeer gevaarlijke stof om mee in aanraking te komen.

Dakconstructie in Oregon Pine 

Wij blijven nog steeds werken met Oregon Pine die in tegenstelling tot Europese Douglas meer duurzaam is. Een sterke en kwalitatieve dakconstructie is de basis voor de verdere dakafwerking, informeer je dus goed! 

De juiste dakpannen

Door onze jarenlange samenwerking met Koramic Wienerberger, kiezen we voor een leverancier die al meer dan 150 jaar bestaat en uitgegroeid is tot een van de grootste producenten van onder andere kleidakpannen. Door het veranderende klimaat worden dakpannen steeds meer blootgesteld aan temperatuurverschillen, neerslag in diverse vormen, ...

Een duurzaam dak

Als je gaat verbouwen moet je de garantie kunnen krijgen voor een lange levenduur van het dak. Wij besteden daarom extra aandacht aan de toestand van de bestaande draagstructuur, natuurlijke ventilatie onder de pannen, winddichtheid, kwalitatieve plaatsingsmethodes, enz. 

 

Maak een afspraak met ons ter plaatse en we bieden u gericht advies zodat uw nieuwe dak nog jaren kan meegaan.

Kom eens langs naar de toonzaal of maak een afspraak voor gratis advies.

Contacteer ons
caerels woonklaar logo
Caerels Woonklaar
Tieltsteenweg 2A - 8750 Wingene
Email info@caerels.be
Tel +32(51)65 56 49
Fax +32(51)65 78 08