Onze Geschiedenis

Bijna 55 jaar ervaring en expertise doorgegeven van vader op zoon. Dat is het gedegen fundament van Caerels Woonklaar. Onze geschiedenis is er geen van vele veranderingen: de naam Caerels staat tot op vandaag nog altijd centraal in de hele bedrijfsvoering, met Danny Caerels voorop als baken van betrouwbaarheid en bestendigheid. Een zaakvoerder die zelf dagelijks de polsslag voelt bij zijn personeel op de werf. Ook na al die jaren weet een klant wat hij aan ons heeft - zowel de bestaande als de nieuwe klanten.

Dat zullen onze jarenlange klanten zeker kunnen beamen: ondertussen bouwen wij ook al voor de kinderen van onze eerste klanten, familie of kennissen. Daarnaast renoveerden of bouwden we al een tweede keer voor de klanten uit de begindagen, omdat Caerels Woonklaar voor hen een certitude is.

Ca. 1965 - De eerste opdracht: een boerderij in Leffinge

Marcel en Normin Caerels starten op de Tieltsesteenweg in Wingene, op enkele luttele meters van de huidige locatie, met hun bouwactiviteiten. Hun eerste opdracht is de bouw van een boerderij in Leffinge, met stallen, loodsen en villa. Van algemene bouwwerken komt al snel villa- en stallenbouw, en enkele jaren later, in 1972, worden ook de eerste sociale woningbouwprojecten opgestart. 

Ca. 1977 - Een vooruitstrevend concept: de woonklare woning

Midden de jaren 70 wordt de eerste woonklare woning opgeleverd, in een tijdperk van systeembouw waarin dat helemaal niet zo gebruikelijk was. Luisteren naar de wens van de klant en die wens verwezenlijken was toen een zeer vooruitstrevend idee en vormt eigenlijk de baisis van datgene waar Caerels Woonklaar vandaag nog altijd voor staat – een succesvol concept dat ook vandaag vrij uniek blijft. Rond 1980 werd resoluut voor een nieuw logo voor Caerels Woonklaar gekozen om deze aanpak te bezegelen.

Ca. 1988 - Drie broers nemen het roer over 

Na vele jaren op de werf te hebben meegedraaid, treedt de tweede generatie nu echt helemaal op het voorplan met de drie broers Marc, Danny en Ronny. De aanpak en de visie van de vader wordt in ere gehouden en tot een waar succesverhaal uitgebouwd. Caerels Woonklaar wordt een stabiel en hecht team van 20 personen die weten wat ze aan elkaar hebben. Nieuwe markten werden aangereikt, zoals de bouw voor de verhuurmarkt.

Ca. 2015 - Nieuwe showroom met ook veel aandacht voor renovatie

Caerels Woonklaar viert zijn 50ste verjaardag, en laat dat nu net helemaal geen reden zijn om op de lauweren te rusten. Integendeel: er verrijzen in Wingene nieuwe kantoren en een nieuwe showroom om daar het totaalaanbod nog beter te kunnen etaleren aan de bestaande klanten en nieuwe klanten. Veel aandacht gaat nu ook uit naar renovatie, een groeiende activiteit in de laatste jaren – omdat de bestaande klanten uit de beginjaren bij ons blijven aankloppen voor zowel zichzelf als hun kinderen.

Ca. 2017 - Danny Caerels zet Caerels Woonklaar verder met zijn vertrouwde team

In 2017 besliste Danny Caerels om het levenswerk van zijn vader als enige telg van de familie Caerels verder te zetten met zijn vertrouwde team. De jarenlange expertise en knowhow blijven dus eigen aan Caerels, alsook de service. De broers sloegen een andere weg in. Danny blijft hét gezicht van het bedrijf en blijft dagelijks op de lopende werven zichtbaar - een troef van het bedrijf waar Danny blijft aan vasthouden. Het uitvoerende team blijft ook gewoon op post en voor de administratieve en commerciële flow laat Danny zich omringen door specialisten in hun vakgebied.

Ca. 2019 - Opmars van de 3de generatie & verkoop vloeren

Pieter Caerels is de oudste zoon van Danny en is in 2019 afgestudeerd als industrieel ingenieur bouwkunde. Hij komt het team versterken, zowel op de werven als op de bureau. Jonge en innovatieve ideeën zijn zeker een meerwaarde en zorgen voor andere invalshoeken om onze klanten een optimale service en kwaliteit te garanderen.

Sinds 2019 biedt Caerels ook een ruim vloerenassortiment van vloertegels, wandtegels, terrastegels, mozaïek en parket aan. Ook als u geen woning wenst te bouwen of verbouwen, kan u bij ons terecht voor een persoonlijke begeleiding.

Kom eens langs naar de toonzaal of maak een afspraak voor gratis advies.

Contacteer ons
caerels woonklaar logo
Caerels Woonklaar
Tieltsteenweg 2A - 8750 Wingene
Email info@caerels.be
Tel +32(51)65 56 49
Fax +32(51)65 78 08