Landelijke woningen

Een huis bouwen zonder zorgen en op maat van de klant

Caerels Woonklaar is een familiale bouwonderneming waar de zaakvoerder actief meewerkt op de werf. Bij Caerels Woonklaar kan men rekenen op meer dan 57 jaar ervaring, doorgegeven van vader op zoon. Danny Caerels coördineert dagelijks de werken en laat zich bijstaan door een team dat mee helpt aan de realisatie van kwalitatieve, duurzame woningen. We onderscheiden ons door een focus op woonklare woningen, van ontwerp tot afwerking. 

Laat u inspireren in onze toonzaal voor een eigen nieuwe woning of een investeringswoning

Unieke bouwstijl voor kwaliteit, duurzaamheid en een korte bouwtijd

Caerels bouwt woningen met doeltreffende bouwmethodes, waarbij betaalbare kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Deze manier van werken hebben we geperfectioneerd doorheen de jaren & blijven we bijsturen, al meer dan 50 jaar ondertussen. Zo bouwen we onze woningen op de meest efficiënte wijze, én ook met een kwalitatiever eindresultaat.

Bij een luchtdichtheidsmeting van het gebouw scoren we steeds prima, wat zorgt voor een laag energieverbruik van de woning of een laag E-peil. Tegen 2021 dient elke woning wettelijk te voldoen aan de eisen van een 'Bijna Energie Neutrale Woning' (BEN). Door doordachte keuzes, een verzorgde uitvoering en het gebruik van van kwalitatieve materialen halen we reeds deze BEN-eisen.

Waarin onderscheiden we ons en welke bouwprincipes hanteren we?

Qua ventilatie wordt gewerkt met systemen van Renson, waarbij zowel de vochtige ruimtes als de slaapkamers worden geventileerd. Het ventilatiesysteem wordt door ons persoonlijk afgeregeld en gekeurd, wat een goede en uitgebalanceerde werking moet garanderen. Dit geruisloos systeem werkt 24/24u en heeft een positief effect op het E-peil of de energiezuinigheid van de woning. De thermische isolatie in de buitenmuren is van Duitse kwaliteit en wordt vervaardigd uit PIR. De isolatieplaten worden beschermd door een dikke aluminiumfolie en scoren evengoed als PUR op vlak van de thermische prestaties. Een groot voordeel van PIR ten opzichte van de traditionele PUR-isolatie is de verbeterde brandveiligheid van de platen.  

Daarnaast wordt bij Caerels Woonklaar ook erg gehamerd op de luchtdichtheid van de woning. Bij een luchtdichtheidsmeting (blowerdoortest) scoren we steeds prima, wat dus bijdraagt aan een lagere E-peil of grotere energiezuinigheid van het gebouw.
Caerels Woonklaar denkt op lange termijn en streeft naar BEN-woningen (vanaf E-peil 30), waardoor de toekomstige bouwheer kan genieten van verlaagde onroerende voorheffing.

 Bezoek onze toonzaal en je zal aanvoelen dat Caerels woonklaar met passie bouwt voor zijn klanten.

Vaakgestelde vragen over Caerels

 

Caerels bouwt woningen in elke stijl, doch staan we bekend om onze traditionele bouwmethoden & onze realisaties van landelijke woningen. (pastoriestijl) Desalniettemin bouwen we ook moderne woningen, bijgebouwen & kan je ook op ons beroep doen voor een totaalrenovatie op maat.

Een BEN-woning is een Bijna Energie Neutrale woning, wat betekent dat het E-peil lager is dan 30. Caerels Woonklaar focust volledig op deze erg energiezuinige woningen. De eisen wat betreft nieuwbouw worden namelijk elk jaar strenger, dus het is belangrijk om hier op te focussen. Maar er is ook een duidelijke motivatie om dit te doen. In 2023 hanteert de Vlaamse Overheid nl. een korting (gedurende 5 jaar) op de onroerende voorheffing van 50% bij huizen die aan een E-peil van 20 voldoen. De bijkomende voorwaarde is dat het om "herbouw" moet gaan (met sloop oude woning). Als de nieuwbouw woning een E-peil van 10 (of lager) haalt, dan krijg je zelfs 100% korting. Geen onroerende voorheffing gedurende 5 jaar dus.

Je kan bij Caerels ook voor vloertegels, wandtegels, mozaïek tegels, terrastegels en natuursteen kopen. Een recente populaire vloerkeuze is keramisch parket. Alle opties zijn te bespreken in onze toonzaal..

 

Kom eens langs naar de toonzaal of maak een afspraak voor gratis advies.

Contacteer ons
caerels woonklaar logo
Caerels Woonklaar
Tieltsteenweg 2A - 8750 Wingene
Email info@caerels.be
Tel +32(51)65 56 49
Fax +32(51)65 78 08