Over ons

Ruim 50 jaar ervaring en expertise doorgegeven van vader op zoon. Dat is het gedegen fundament van Caerels Woningbouw. Onze geschiedenis is er geen van vele veranderingen: de naam Caerels staat tot op vandaag nog altijd centraal in de hele bedrijfsvoering, met Danny Caerels voorop als baken van betrouwbaarheid en bestendigheid. Een zaakvoerder die zelf dagelijks de polsslag voelt bij zijn personeel op de werf. Ook na al die jaren weet een klant wat hij aan ons heeft - zowel de bestaande als de nieuwe klanten.

Dat zullen onze jarenlange klanten zeker kunnen beamen: ondertussen bouwen wij ook al voor de kinderen van onze eerste klanten, familie of kennissen. Of we renoveerden of bouwden al voor de tweede keer voor de klanten uit de begindagen. Omdat Caerels voor hen een certitude is.

Ca. 1965 - De eerste opdracht: een boerderij in Leffinge

Marcel en Normin Caerels starten op de Tieltsesteenweg in Wingene, op enkele luttele meters van de huidige locatie, met hun bouwactiviteiten. Hun eerste opdracht is de bouw van een boerderij in Leffinge, met stallen, loodsen en villa. Van algemene bouwwerken komt al snel villa- en stallenbouw, en enkele jaren later, in 1972, worden ook de eerste sociale woningbouwprojecten opgestart. 

Geen wonder dat Caerels Woonklaar synoniem staat voor een vlekkeloos, hoogkwalitatief resultaat.

Ca. 1977 - Een vooruitstrevend concept: de woonklare woning

Midden de jaren 70 wordt de eerste woonklare woning opgeleverd, in een tijdperk van systeembouw waarin dat helemaal niet zo gebruikelijk was. Luisteren naar de wens van de klant en die wens verwezenlijken was toen een zeer vooruitstrevend idee, en vormt eigenlijk de kiem van hetgeen Caerels Woonklaar vandaag nog altijd voor staat – een succesvol concept dat ook vandaag vrij uniek blijft. Rond 1980 wordt resoluut voor een nieuw logo voor Caerels Woonklaar om deze aanpak te bezegelen – en het staat er vandaag nog… als een huis!

Ca. 1988 - Drie broers nemen het roer over 

Na vele jaren al op de werf te hebben meegedraaid, treedt de tweede generatie nu echt helemaal op het voorplan met de drie broers Marc, Danny en Ronny. De aanpak en de visie van de vader wordt in ere gehouden en tot een waar succesverhaal uitgebouwd. Caerels Woonklaar wordt een stabiel en hecht team van 20 personen die weten wat ze aan elkaar hebben. Nieuwe markten worden aangeboord, zoals de bouw voor de verhuurmarkt.

Ca. 2015 - Nieuwe showroom met ook veel aandacht voor renovatie

Caerels Woonklaar viert zijn 50ste verjaardag, en laat dat nu net helemaal geen reden zijn om op de lauweren te rusten. Integendeel: er verrijzen in Wingene nieuwe kantoren en een nieuwe showroom om daar het totaalaanbod nog beter te kunnen etaleren aan de bestaande klanten en nieuwe klanten. Veel aandacht gaat daar nu ook uit naar renovatie, een groeiende activiteit in de laatste jaren – omdat de bestaande klanten uit de beginjaren bij ons blijven aankloppen voor zowel zichzelf als hun kinderen. In de showroom kunnen bezoekers kennismaken met alle materialen en alle finesses rond isolatie en ventalitie, verwarming en energie.

Ca. 2017 - Danny Caerels zet Caerels Woonklaar verder met zijn vertrouwde team

In 2017 beslist Danny Caerels om het levenswerk van zijn vader als enige telg van de familie Caerels verder te zetten met zijn vertrouwde team. De jarenlange expertise en knowhow blijven dus eigen aan Caerels, alsook de service. De broers slaan ondertussen een andere weg in. Danny blijft hét gezicht van het bedrijf en blijft dagelijks op de lopende werven zichtbaar - een troef van het bedrijf waar Danny blijft aan vasthouden. Het uitvoerende team blijft ook gewoon op post en voor de administratieve en commerciële flow laat Danny zich omringen door specialisten in hun vakgebied, die Caerels Woonklaar een nog eigentijdser, innovatiever en vooruitstrevender karakter zullen meegeven.

 

huis
Caerels Woonklaar
Tieltsteenweg 2A - 8750 Wingene
Email info@caerels.be
Tel +32(51)65 56 49
Fax +32(51)65 78 08
bezoek onze facebook pagina

Over ons

Het bouwen zit Danny Caerels in het bloed. Danny gaat er dan ook prat op altijd zelf op de werven aanwezig te zijn: alleen zo kun je je teams perfect aansturen en de meer dan 50 jaar ervaring delen die hij van vader op zoon heeft meegekregen. Geruggensteund door een vakbekwaam commercieel en administratief team blijft hij zo de familienaam Caerels alle eer aan doen in de bouwsector.

Danny Caerels waakt persoonlijk over jouw bouwproject!