Caerels Woonklaar streeft naar energiezuinige BEN-woningen

BEN-woningen zijn de toekomst!

Hedendaags wordt je als bouwheer of potentiële bouwer geconfronteerd met bouwbegrippen zoals E-peil, S-peil, BEN-eisen, warmtepompen, ventilatiesystemen, U-waarden, enz. 

We begrijpen dat u als bouwheer het bos door de bomen niet meer ziet en een persoonlijke begeleiding wenst tijdens uw bouwproject. Aarzel niet om een afspraak te maken om stap voor stap bovenstaande aspecten rustig te doorlopen. Tijdens het ontwerp van je woning wordt je bijgestaan door Danny Caerels en interieurarchitecte Eveline, zodat alles aan uw wensen en de hedendaagse wetgeving voldoet. 

Zoals de titel doet vermoeden komen we hedendaags steeds meer in aanraking met de BEN-eisen. Een gebouw die voldoet aan deze eisen noemt men Bijna-EnergieNeutraal (BEN). Dergelijke woningen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene, hernieuwbare energiebronnen (sinds 2014 is er een verplicht minimum aandeel hernieuwbare energie voor nieuwbouw woningen) gehaald zoals zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, enz. 

Sinds 2021 moeten trouwens alle woningen wettelijk verplicht volgens het BEN-woningprincipe worden gebouwd. Door doordachte keuzes, een verzorgde uitvoering en het gebruik van kwalitatieve materialen halen we bij Caerels Woonklaar reeds deze eisen. Bij een luchtdichtheidsmeting scoren we steeds prima, wat dus bijdraagt aan een laag E-peil van het gebouw. 

Welke voordelen biedt het BEN-bouwprincipe?

  • Tot ±50% minder energieverbruik
  • Extra investeringen in bv. energiebesparende zonnepanelen betalen zich snel terug door een lage terugverdientijd
  • Een korting van 50% op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar. Bij een E-peil van 20 of lager (niet ongewoon) geldt zelfs een korting van 100%
  • Bepaalde banken moedigen BEN-bouwen aan met een extra voordelig BEN-krediet
  • Een lagere E-peil biedt een meerwaarde aan je woning

Kost een BEN-woning meer dan een traditionele woning? 

 Het is uiteraard een fabel dat bouwen volgens het BEN-bouwprincipe duurder is. De kosten hoeven zeker niet hoger te liggen dan bij een traditionele woning, doordat er bespaard wordt op je energiefactuur en je allerhande financiële voordelen kunt krijgen. Wel is het belangrijk dat alle aspecten op elkaar afgestemd worden en dat bij het ontwerp rekening wordt gehouden met de energiezuinigheid van je woning. 

Kom eens langs naar de toonzaal of maak een afspraak voor gratis advies.

Contacteer ons
caerels woonklaar logo
Caerels Woonklaar
Tieltsteenweg 2A - 8750 Wingene
Email info@caerels.be
Tel +32(51)65 56 49
Fax +32(51)65 78 08