Tips om je woning af te koelen deze zomer!

Smelt jij ook voor een heerlijk fris huis?

Hedendaags dienen woningen steeds beter geïsoleerd en luchtdicht afgewerkt te worden, waardoor het moeilijk wordt om warmte af te voeren en oververhitting kan ontstaan. Daarnaast is ventilatie onmiskenbaar geworden om een gezond binnenklimaat te realiseren.  Gelukkig biedt de bouwmarkt ventilatiesystemen aan die voldoen aan de behoeftes van de bewoner. Bovendien beschermt u uw woning tegen condensatieproblemen en schimmelvorming.

Caerels Woonklaar werkt vaak met het ventilatiesysteem C+ van Renson. Hierbij staat de 'C' voor natuurlijke aanvoer van lucht via raamroosters en mechanische afzuiging van lucht via ventilatieroosters. De '+' betekent dat het systeem gestuurd wordt door vraagsturing. Wanneer bv. CO2 wordt geproduceerd in de slaapkamer zal een sensor dit detecteren en zal de vervuilde lucht afgezogen worden.

Om de hitte binnenshuis te weren, voorziet dit systeem de 'breeze-functie' en helpt dit het risico op oververhitting te beperken. Tijdens de zomer kan zich namelijk de situatie voordoen waarbij het overdag binnen te warm wordt. Wanneer het 's nachts buiten afkoelt, schakelt de breeze-functie tijdelijk de vraaggestuurde ventilatieregeling uit. Hierdoor kan de motor op een hoger vermogen draaien en worden de ruimtes in de woning meer afgezogen. De zelfregelende roosters op de ramen die zorgen voor de natuurlijke toevoer, zullen daardoor meer frisse lucht in de woning brengen.

Installeer de Healthbox 3.0 app en krijg een klare kijk op je luchtkwaliteit en het ventilatieniveau in je woning.

Een andere manier om oververhitting tegen te gaan is het plaatsen van zonnewerende screens. Deze buitenscreens zorgen voor een daling van het S-peil. Renson biedt doeken met een verschillende transparantiegraad, waardoor het zicht naar buiten behouden blijft en je geen opgesloten gevoel krijgt.

Kies bewust voor energiezuinige en duurzame oplossingen die uw woning afkoelen!

Koeling door warmtepompen.

Wij streven voor onze klanten naar geoptimaliseerde en betaalbare systemen die voldoen aan de nieuwste wetgeving.

Wist u dat de meeste warmtepompen kunnen gebruikt worden om uw woning te koelen? In plaats van warm water, stuurt de warmtepomp dan fris of koud water door het afgifteysteem (vb. vloerverwarming). Hierdoor wordt de ruimte aangenaam afgekoeld en gaat dit verhitting tegen. We onderscheiden twee systemen van koeling :

1/ Actieve koeling : Bij actieve koeling keert men de werking van de warmtepomp om. De ingebouwde compressor koelt het water, dat door het afgiftesysteem stroomt, af.

> voordelen : beschikbaar op elke warmtepomp ongeacht de energiebron + geen koelbeperking

> nadelen : de compressor verbruikt elektriciteit om te koelen + minder energiezuinig

2/ Passieve koeling : Bij passieve koeling gebruikt de warmtepomp de koelte in de bodem om een aangenaam en frisse temperatuur te krijgen in de woning. De temperatuur in de bodem is bepalend voor de passieve koeling. Hierbij werkt de compressor niet, waardoor deze manier van afkoeling energiezuiniger is. 

> voordelen : energiezuinig + duurzaam

> nadelen : beperkt in koeling + niet mogelijk bij lucht/waterwarmtepomp

                 

Kom eens langs naar de toonzaal of maak een afspraak voor gratis advies. We helpen je graag met jouw bouwplannen.

Contacteer ons

Geen wonder dat Caerels Woonklaar synoniem staat voor een vlekkeloos hoogkwalitatief resultaat

caerels woonklaar logo
Caerels Woonklaar
Tieltsteenweg 2A - 8750 Wingene
Email info@caerels.be
Tel +32(51)65 56 49
Fax +32(51)65 78 08