4 tips om je nieuwbouwwoning voor te bereiden op de kerstdagen

Wanneer je gaat bouwen is het niet bepaald cruciaal om te gaan nadenken over de kerstsfeer en je stekje voor te bereiden daarop. Je hebt als bouwheer al genoeg om rekening mee te houden, niet waar? Maar als je net als ons grote kerstfan bent, dan is het misschien leuk om reeds in de bouwfase inspiratie op te doen met onze tips.

 

1. Voorzie genoeg stopcontacten in je woning

Onlangs hadden we nog een klant die samen met de elektricien de woning doorliep om te kijken waar er eventueel extra stopcontacten voorzien zouden worden. Terecht werd opgemerkt dat het wel leuk zou zijn om een stopcontact te voorzien waar de kerstboom zou staan, zodat er geen verlengkabel van 5 meter nodig zou zijn om de kerstboom te verlichten.

 

2. Gashaard meubel voor warmte en gezelligheid

Heel fijn om een warme en gezellige sfeer in de woonkamer te creëren is een gashaard meubel. Modern, minimalistisch, klassiek, ... Je hebt er alle soorten in. Uiteraard koop je dit niet enkel om in de kerstperiode lekker knus samen te zitten, maar het is wel degelijk een mooie aanvulling die je best laat voorzien in de bouwplannen (niet achteraf). Je kan ook een open haard laten plaatsen, want meer kerst dan dat wordt het niet. Maar dit is ook wel een duurdere optie. De gashaard is naar duurzaamheid toe toch iets interessanter en ecologischer.

 

3. Vloerverwarming voor een warme kerstsfeer

Ken je dat? Het is kerst, je wil wat sfeer creëren in de woonkamer. Je loopt met de voeten bloot naar de keuken achter warme chocolademelk (of Glühwein) maar je wil/moet je haasten want de vloertegels zijn erg koud 's avonds. Of misschien is je woning voorzien van vloerverwarming en hoef je je niet te haasten. Uiteraard, kerstsokken zijn ook een prima oplossing.

 

4. Keramisch parket

Ken je keramisch parket al? Het zijn keramische tegels met een houtlook. Jawel het is een vloer die eruit ziet als parket, maar in tegels. Je ziet het verschil amper en het is perfect combineerbaar met vloerverwarming. Een tegelvloer is ook krasbestendiger & veel onderhoudsvriendelijker dan parket. Bovendien: een houtlook vloer en een kerstboom, dat is een mooie combinatie toch?

 

En uiteraard, eens je droomwoning er staat mag je het belangrijkste niet vergeten: de kerstboom en je kerstversiering. Begin dus maar met kerstballen kopen online. Wij helpen je alvast op weg met enkele ideeën: Originele kerstballen, grappige kerstballenreuze kerstballen als decoratie op de kast of schouw, pieken of kerstsokken als finishing touch. Ook kerstballen met lichtjes en kerstballen van 30 cm zijn erg populair in 2020.

 

Dan rest ons enkel nog jullie een fijne kerst en eindejaar te wensen. Hou het veilig!

Kom eens langs naar de toonzaal of maak een afspraak voor gratis advies.

Contacteer ons
caerels woonklaar logo
Caerels Woonklaar
Tieltsteenweg 2A - 8750 Wingene
Email info@caerels.be
Tel +32(51)65 56 49
Fax +32(51)65 78 08